Tietoa tanssista ja tanssilajeista

Mihin tasoryhmään kuulun?

Harjoitusryhmiä on eri tasoisia alkeista jatkoryhmän kautta konkareihin joista löytyy jokaiselle sopivan haastava taso.

Alkeisryhmä on tarkoitettu vähän tai ei ollenkaan tanssineille. Alkeisryhmässä käydään läpi perustanssit: Valssi, Humppa, Jenkka, Tango ja Foksi. Tavoitteena on perustanssitaidon kehittäminen, peruskuvioiden oppiminen ja lavatanssikulttuuriin tutustuminen.

Jatkoryhmässä taitotasovaatimuksena on alkeisryhmän tanssien hallinta. Jatkoryhmässä syvennetään perustanssien osaamista ja otetaan uusina vaativampia tansseja, kuten Lava Jive (Fusku) ja Cha-Cha. Uudet tanssit aloitetaan alkeista.

Harrastajaryhmän taitotasovaatimuksena on useiden tanssien ja kuvioiden hyvä hallinta. Harrastajaryhmässä paneudutaan muita ryhmiä syvemmin paritanssitekniikkaan ja musiikin tulkintaan.

Harjoitusryhmän tasoa valittaessa kannattaa kriittisesti arvioida omaa tanssitaitoa, ja siirtyä seuraavalle tasolle vasta kun sen hetkisellä tasolla siihen asti käydyt kuviot ovat vahvasti hallussa. Samankin harjoitusryhmän sisältö muuttuu ja kehittyy kaudesta toiseen. Ei siis kannata automaattisesti heti kauden tai 4 kerran kurssin jälkeen mennä seuraavalle tasolle, jos tuntuu että nykyiselläkin tasolla on vielä opittavaa ja uusia tanssilajeja on tulossa. Valitsemalla oikean ryhmän edistymisesi on nopeinta ja viihdyt ryhmässä parhaiten. Liian haastava ryhmä aiheuttaa vain turhautumista sekä itselle että muille, ja hidastaa koko ryhmän etenemistä. Etenkin tanssipolun alussa into uuden oppimiseen on tietysti kova, mutta ensin on tärkeää saavuttaa vahva pohja tanssilajeista ennen kuin opettelee vaativammalla tasolla.