Salsa

Salsa on eräs latinalaisamerikkalaisen tanssin muoto. Sitä tanssitaan paritanssina, mutta sitä voi harjoitella myös yksinään. Salsalle ominaista on viettelevä olemus ja lantion liikkeet.

Tanssin perusaskeleessa on kolme askelta neljää iskua kohti ja kaksi perusaskelta yhtä kahdeksan iskun pituista musiikin perusjaksoa kohden. Salsassa tanssiparit eivät liiku lattialla paljoakaan paikaltaan, vaan tanssi perustuu erilaisiin paikanvaihto- ja kädenalituskuvioihin samaan tapaan kuin valtaosa rock'n'swing -tansseista. Salsaa voidaan myös sanoa symmetriseksi ja osittain myös säännölliseksi tanssiksi.

Salsa on käsitteenä melko laaja ja rinnastettavissa lähinnä lavatanssimiseen. Sen alle kuuluu sekä useita perinteisiä afro-karibialaisia tansseja että moderneja versioita näistä, joita nykyisin yleisesti kutsutaan salsan tyylisuunniksi eli styleiksi.

Päätyylisuunnat maailmalla tanssia harrastavien keskuudessa ovat New York style ja Los Angeles style. Suomessa vallalla oleva tyylisuunta on puolestaan Kuubalainen casino.


Lähde: salsa.fi  


Katso tästä linkistä tanssiopettaja Cecilia Jullenmaan ja Arto Hautamäen näyte Salsasta.